Under en snöstorm den 2:a april 1989, föddes jag på Visby lasarett på Gotland. Sedan barnsben, har medeltid och fantasy alltid legat varmt om hjärtat och det har jag försökt att uppleva genom att läsa böcker, se på film, serier, och spela tv- och dataspel. Exempelvis har jag läst Sagan om Ringen-böckerna, sett på Game of Thrones-serien, och sett och läst alla Harry Potter-böckerna och filmerna. När det gäller spel var det strategispelen Warcraft 2 och Age of Empires 2 som fångade mitt intresse först, men sedan dess har det utökats till att innefatta det RPG också. Warcraft 3, Stronghold Crusader, Total War-serien, Zelda, WoW och under det senaste tiden, Skyrim och Witcher 3. 

I lågstadiet började jag skriva korta berättelser för min egen läsnings skull. I högstadiet läste jag den första LitRPG boken, The Great World Game. Den var så spännande att jag läste ut den samma dag jag fick tag på den. Den är skriven av Örjan Persson, och efter den boken var jag fast i den genre. Det var riktigt fängslande att få läsa ur en gamers perspektiv.  Sedan var det inte förrän 2011 som jag började drömma om att bli en författare och skriva böcker just inom genren LitRPG. Idag studerar jag Speldesign & Projektledning på Campus Gotland för att fördjupa mig inom spelvärlden och dess bakomliggande mekaniker. Samtidigt fortsätter jag att skriva fler böcker inom LitRPG genren.  

//Pontus Jakobsson