Omslagsbild © Madeleine Fjäll
E-boken finns på Google Play, Apple Books och Amazon.

Ikväll har det inte kommit någon Spelare. Men det är det värsta, man vet aldrig när de kommer.

I Nordlandth lever NPC:en Bjorn ett rätt så vanligt liv ute på sin gård. Spelare kommer som vanligt och hälsar på, genom att stjäla och plundra hans familj. En dag när hans familjen är till svältgränsen får han nog. En impuls får honom att ha ihjäl en spelare, orch-krigaren Urzoga-HeadSquashed_1337, och med detta tar hennes utrustning. Med utrustningen, looten, klättrar han i samhällsklasserna, men rädslan för hämnd av Urzoga försvinner aldrig…

Jag måste få tag på looten!” utbrister jag så Patrik ryggar bakåt.

Emma, aka Urzogal-HeadSquashed_1337 blir dödad av en bonnläpp NPC och förlorar sin värdefulla loot. För att återta den, tar hon hjälp av sin vän Patrik, aka Edorfin-ProYoggi_666 och tillsammans spårar de Bjorn till hamnstaden Watersburg där de gör allt de kan för att återta looten. 


Den här boken tog sin början 2017 med mycket inspiration från spelet Skyrim. Jag har lagt ned otaliga timmar i spelet, och kände efter ett tag att det skulle vara riktigt kul att skriva en berättelse som utspelade sig i en liknande fantasy värld som Skyrim. Fast med fler sinnen inkopplade i spelet så som lukt och känsel för att verkligen kunna leva sig in i den virtuella världen. Förutom att Skyrim är så himla kul, så finns det situationer som blir väldigt konstiga om det bara skulle ha skett i annat sammanhang. Till exempel att sno alla kläder inpå bara skinnet av en NPC, mitt framför ögonen på den. NPC:en märker inget alls, för att ens karaktär är i stealth-mode… Det är bara en av flera konstiga situationer.

Till boken har mycket inspiration också hämtats från Zelda-spelen, WoW, Witcher 3 och Elders Scrolls Online och jag hoppas att läsarna kommer att känna igen sig i flera situationer som karaktärerna hamnar i.

Utan hjälp av personerna nedan skulle e-boken inte ha blivit till:

Illustratör till omslagsbilden är Madeleine Fjäll och korrekturläsare för berättelsen är Sofie Glimmeräng.

När jag gick en Kreativt Svenska kurs precis innan jag började på berättelsen, träffade jag två respons kamrater, Julia och Martin vilka har gett ovärderlig feedback genom hela skrivprocessen.

Boken hade inte blivit till utan uppmuntran från min barndomsvän Kenny Wedin, grammatisk hjälp av min tidigare svenska lärare Aina Mattson, min lärare i Kreativ Svenska-kursen Annika Hillbom för alla verktyg och feedback som gavs under kursen, och stöd från min sambo och kärlek Sofie Nordling.